Accidentele cerebrale pot fi prevenite cu fructe acre

Accidentele cerebrale pot fi prevenite cu fructe acre
Fructele acre sunt bogate in antioxidanti care te ajuta sa iti mentii organismul sanatos. In plus, iti asigura energia de care ai nevoie pe parcursul intregii zile. Le poti consuma ca atare sau sub forma de suc.
Potrivit unui studiu recent, cei care consuma in mod regulat fructe acre, cum ar fi rodiile, portocalele sau grapefruitul au un risc mai mic de a suferi de accident vascular cerebral.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 69.622 de femei, care au raspuns la intrebari privind alimentatia lor, inclusiv consumul de fructe si legume.

Scopul cercetarii a fost studierea efectelor flavonoidelor - substante continute in special in fructe, legume, ciocolata amaruie si vin rosu - asupra sanatatii.


Astfel, cele care mancau mai multe portocale si grapefruit si beau suc din aceste fructe isi reduceau riscul de a suferi un atac cerebral cu 19%.

"Flavonoidele sunt cunoscute pentru ca ofera o anumita forma de protectie, influentând diferite mecanisme, cum ar fi ameliorarea functiilor vaselor sanguine sau efectul antiinflamator", a mai spus Cassidy, profesor de nutritie la Facultatea de medicina a Universitatii East Anglia din Norwich, Marea Britanie.

Profesorul de nutritie spune ca reducerea riscului de atac cerebral este legata de consumul de fructe si legume, mai exact de aportul de vitamina C.

Sursa: Mediafax
Foto: inhabitat.com

Votati articolul

Accidentele cerebrale pot fi prevenite cu fructe acre
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 1 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 4 =