Sprijin financiar de 955 de milioane lei pentru crescatorii de animale

Sprijin financiar de 955 de milioane lei pentru crescatorii de animale
Sumele alocate sub forma de sprijin financiar crescatorilor de animale sunt asigurate de la bugetul de stat prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2015.
Potrivit a doua hotarari de Guvern aprobate miercuri, crescatorii de bovine, ovine si caprine care au depus cereri de finantare anul trecut vor primi un sprijin de aproximativ 955 milioane lei.

Astfel, Executivul a decis ca suma de 680,023 milioane lei sa fie destinata sprijinirii crescatorilor de bovine, pentru cererile de finantare depuse in cursul anului 2014. Suma reprezinta valoarea totala pentru ajutoarele nationale tranzitorii in sectorul zootehnic pentru specia bovine si se distribuie astfel:

a) 130,710 milioane lei pentru schema decuplata de productie in sectorul lapte;

b) 549,313 milioane lei pentru schema decuplata de productie in sectorul carne.


Sprijinul financiar acordat prin acest act normativ se inscrie in limita a 80% din pachetele financiare privind platile nationale directe complementare aferente anului 2013, astfel cum este autorizat de catre Comisia Europeana, respectiv 154,193 milioane de euro.

Totodata, Guvernul a decis printr-o alta hotarare de Guvern ca suma de 275, 651 milioane lei sa fie destinata sprijinirii crescatorilor de ovine/caprine, pentru cererile depuse in anul 2014. Fondurile alocate reprezinta valoarea totala pentru ajutoarele nationale tranzitorii in sectorul zootehnic pentru speciile ovine/caprine.

Alocarea financiara se inscrie in limita a 80% din pachetele financiare privind platile nationale directe complementare aferente anului 2013, astfel cum este autorizat de catre Comisia Europeana, respectiv 62,502 milioane de euro.

Foto: www.thejournal.co.uk

Votati articolul

Sprijin financiar de 955 de milioane lei pentru crescatorii de animale
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 3 comentarii

terezia 01 Iunie 2015
si eu as dori sprijin financiar pentru cresterea animalelor dar nu stiu cum si ce trebuie facut ori ce criterii trebuie implinit ?

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 1 =