Schimba stilul casei tale cu ajutorul profilelor decorative

Schimba stilul casei tale cu ajutorul profilelor decorative
Profilele decorative reprezinta una dintre cele mai bune variante la care poti sa apelezi daca te-ai hotarat sa schimbi stilul casei tale. Ele sunt realizate din polistiren extrudat sau poliuretan si sunt utilizate la decorarea usilor, ferestrelor sau altor zone din exteriorul sau interiorul unei case. De asemenea, profilele mascheaza sau decoreaza diverse zone de imbinare, pereti sau tavane.

Profilele pot fi montate foarte usor atat pe interiorul, cat si pe exteriorul casei, prin lipire cu un adeziv special. Ele se monteaza intotdeauna, inainte sa aplici vopseaua sau tencuiala decorativa. Dupa ce le montezi, poti alege sa le dai o nota de culoare cu ajutorul vopselelor lavabile.

 
Tipuri de profile decorative
 


Cele mai importante tipuri de profile decorative pentru exterior sunt: ancadramentele (pentru usi si ferestre), solbancurile, braurile, cornisele, consolele, cheile de bolta, coltarele, frontoanele, pilastrii, coloanele si terminatiile (capacele) de gard. Profilele decorative pentru exterior sunt tratate cu o rasina speciala, care le face elastice, rezistente la impact, intemperii si radiatii ultraviolete.
 
La interior, printre cele mai folosite tipuri de profile decorative se numara: baghetele de colt, scafele, plintele, rozetele, panourile 3D, braurile, coloanele, semineele si tavanele casetate.
 
Scafelele reprezinta niste elemente decorative aplicate in zona plafonului, in spatele carora este ascunsa o sursa de lumina, si care, prin modul indirect de iluminare, contribuie la crearea unei atmosfere calde si placute in incapere. Specialistii in constructii recomanda aplicarea scafelor impreuna cu sisteme de iluminat de tip LED. Pana de curand, scafele se fabricau manual, din gips carton, doar de catre mesteri foarte priceputi si cu multa rabdare. In prezent, scafele pot fi achizitionate foarte simplu de pe un magazin online de materiale de constructii. La montarea scafelor, iti recomandam  sa te asiguri ca mesterul aplica o folie de aluminiu pe interiorul lor, ca sa nu permita luminii sa treaca prin material.
 
Asemenea scafelor, baghetele de colt sunt elemente decorative care contribuie la eleganta si prestanta unei incaperi. Ele se aplica la imbinarea dintre perete si plafonul camerei.
 
Din familia profilelor decorative face parte si termosistemul decorativ. La fel ca in cazul unui termosistem clasic, cel decorativ sporeste eficienta energetica a unei locuinte si o protejeaza impotriva factorilor externi, cum ar fi umiditate si radiatii ultraviolete. Spre deosebire termosistemul traditional, cel decorativ reprezinta solutia ideala pentru un plus de stil adus locuintei tale.
 

Sursa foto: Creative Interior Studio

 

Votati articolul

Schimba stilul casei tale cu ajutorul profilelor decorative
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 3 =