Tort de cafea

Tort de cafea
Tortul de cafea este deosebit de aromat, consistent si foarte dulce.

Ingrediente pentru blatul tortului de cafea: 6 albusuri, 350 de grame de zahar, 300 de grame de nuci sau alune macinate, o lingura de faina, o pastaie de vanilie, zeama de la o jumatate de lamaie.

Ingrediente pentru umplutura tortului de cafea: 3 oua, 3 linguri de zahar pudra, doua lingurite de cafea concentrata, o lingurita de faina, un pachet de unt, ciocolata.

Cum se prepara tortul de cafea: Se bat albusurile cu zaharul, adaugand treptat si zeama de lamaie si vanilia. Compozitia se tine apoi pe bain-marie, pana cand capata consistenta unei bezele. Se ia de pe foc si se incorporeaza, apoi, faina si se adauga nucile sau alunele zdrobite. Se coc la cuptor patru foi de blat.

Separat, se prepara crema. Ouale intregi se bat impreuna cu zaharul, cafeaua si faina. Se tin la bain-marie pana cand compozitia se ingroasa si capata consistenta mierii. Se ia apoi de pe foc, se lasa sa se raceasca. Untul se bate spuma, intr-un vas inalt. Apoi, se incorporeaza, treptat, cate o lingura din aceasta compozitie in untul batut spuma.

Pe un platou se aseaza alternativ blaturile suprapuse, fiecare din ele unse cu un strat de crema. Deasupra se decoreaza cu crema ramasa si ciocolata rasa.

Votati articolul

Tort de cafea
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 3 =