Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci este o mancare de post foarte gustoasa, insa e numai buna si pentru cei care au renuntat la carne. Se prepara usor, relativ rapid si nu ai nevoie de mari abilitati de bucatar ca sa o faci.
Ingrediente pentru tocanita de ciuperci: 700 g ciuperci taiate de la cutie sau proaspete 1 ceapa mare 1 ardei mare 3 linguri bulion ulei de masline 1 cana cu apa patrunjel sare si piper dupa gust optional: mamaliga si smantana Cum se prepara tocanita de ciuperci: Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in 2-3 linguri de ulei. Ardeiul se taie si el felii subtiri si se adauga peste ceapa, iar in 5 minute se pun si ciupercile. Se lasa sa se friga nitel, se pune bulionul si se toarna apa cat sa acopere tot; se lasa sa fiarba 15-20 de minute, amestecand din cand in cand si completand cu apa daca e nevoie (astfel incat sa nu se prinda). Patrunjelul se pune la sfarsit, cand mancarea nu mai e pe foc si se acopera tigaia cu un capac. Tocanita de ciuperci se poate servi ca atare, cu mamaliga si/sau smantana. Pofta buna!

Votati articolul

Tocanita de ciuperci
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 - 1 =