Supa de pui cu ghimbir

Supa de pui cu ghimbir
Supa de pui e atat de buna mai ales atunci cand suntem raciti. Varianta preparata cu ghimbir si condimente mai putin obisnuite este neobisnuita pentru noi, insa e imposibil ca gustul exotic si aromat sa nu fie placut.

Ai nevoie de:
800 ml de apa
3 pulpe de pui
500 ml supa de pui (de la carnea fiarta anterior)
1 ceapa (optional, inca 2 fire de ceapa verde)
4 catei de usturoi, pisati
amestec de condimente: cate un praf de anason, cuisoare, scortisoara, piper si tarhon
1 praf de ghimbir macinat (sau ras)
1 ardei gras
taitei pentru supa

Preparare:
Carnea se spala si se pune la fiert intr-un litru de apa, acoperit si la foc mic; cand e gata, apa nu se arunca. In alta oala mai mare se pun 500 ml din supa de pui si se completeaza cu 800 ml apa calda, se adauga ceapa taiata fin, usturoiul pisat, carnea taiata bucati mici si amestecul de condimente. Cand incepe sa fiarba se pune ardeiul, o mana de legume congelate pentru supa (optional), taiteii si se lasa sa fiarba 8-10 minute. Se serveste calda, cu crutoane sau smantana.

Votati articolul

Supa de pui cu ghimbir
Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =