Supa de fasole

Supa de fasole
Fasolea este o sursa importanta de fibre si proteine si are un indice glicemic scazut. Datorita continutului de fier, este ideala pentru persoanele care sufera de anemie, constipatie sau astenie.
Supa de fasole este o mancare satioasa, care se prepara cu ingrediente pe care le avem la indemana. Este foarte consistenta si are o savoare minunata.

Studiile arata ca fasolea reduce colesterolul "rau" din sange si este alimentul perfect pentru o dieta saraca in grasimi. Este un aliment important pentru imbunatatirea starii de sanatate.

Ingrediente pentru supa de fasole:

- 250 g fasole;
- 2 morcovi;
- 1 ceapa;
- o telina;
- suc de rosii;
- cimbru;
- sare si piper.

Cum se prepara supa de fasole:

Cu o seara inainte fasolea se alege cu grija, se elimina impuritatile si se pune la inmuiat in apa rece.

A doua zi, fasolea este perfecta pentru gatit. Se scurge de apa in care a fost lasata la inmuiat. Intr-o oala se pune apa la fiert si se adauga fasolea. Se lasa sa dea in cateva clocote si se schimba apa. Repetam aceasta procedura de 2 ori pentru a elimina amidonul din boabele de fasole. Spuma care se aduna la suprafata trebuie indepartata.

Se pun in oala morcovii, telina si ceapa taiata solzisori. Supa se fierbe la foc potrivit.

La final, cand supa este gata se adauga sucul de rosii si se mai lasa sa fiarba putin. Se potriveste de sare, piper si se presara cimbru.

Se poate servi cu ceapa. Este o bunatate!
Pofta buna!


Sursa foto: skinnymom.com

Votati articolul

Supa de fasole
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =