Salata Caprese

Salata Caprese
Nimic nu se compara cu o salata racoritoare si foarte aromata cu rosii, mozzarella si busuioc. Salata Caprese este un preparat faimos al bucatariei italiene, fiind originara din Insula Capri. Este gata in 5 minute.
Salata Caprese, una dintre cele mai apreciate gustari ale bucatariei italienesti, are la baza 3 ingrediente: mozzarella, busuioc si rosii coapte. Unele variante includ adaugarea sosului pesto, usturoi tocat sau oregano.

Este o salata de vara, foarte racoritoare si satioasa. Servita ca aperitiv sau fel principal, salata se prepara alternand feliile de rosii cu mozzarella, fiind asezonata cu ulei de masline si busuioc.

Ingrediente:


- 3 rosii;
- busuioc proaspat;
- 250 g mozzarella;
- 2 linguri de ulei de masline;
- sare si piper.

Cum se prepara salata Caprese:

Rosiile se spala bine si se taie felii rotunde. La fel, mozzarella se scurge bine de zer si se taie felii rotunde de 1 cm grosime.

Pe un platou aranjeaza feliile de rosii si peste ele pune mozzarella si busuioc. Stropeste salata cu putin ulei de masline si condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

Pofta buna!


Sursa foto: buddysrecipes.tumblr.com

Votati articolul

Salata Caprese
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =