Ratatouille

Ratatouille
Cand auzim nuemel asta, ne gadim imediat la soricelul din desene animate care a ajuns bucatar si uitam ca de fapt este denumirea unui fel de mancare cu specific frantuzesc. Ratatouille seamana foarte mult cu tocanita de legume.

Ai nevoie de:
1 ceasca ulei de masline
1 vanata
3 dovlecei


3 cepe
2 ardei grasi
5 rosii
6 catei de usturoi
100 ml apa
sare si piper, dupa gust

Preparare:
Vanata, ardeii si dovleceii se spala, se curata de coaja (optional) sau de seminte (in cazul ardeilor) si se taie in cubulete. Ceapa se taie fin, iar rosiile bucati mai mari. Usturoiul se taie felii subtiri si apoi se piseaza. Cubuletele de vanata se frig in ulei incins timp de 8 minute; cand au devenit maronii, se iau de pe foc si se transfera intr-o cratita mare. Urmeaza dovleceii, tot in jur de 8 minute (se mai adauga ulei daca e necesar), apoi se rastoarna deasupra vinetelor. Ceapa si ardeii se frig timp de 6 minute si se pun peste celelalte legume; se adauga apa, rosiile, usturoiul si se lasa la fiert pentru 30-40 de minute, la foc potrivit. Se potriveste de sare si piper (cei carora le place gustul iute pot adauga boia sau ardei iute). Mancarica se lasa sa stea cel putin o jumatate de ora inainte de a fi servita, pentru ca aromele sa se combine si sa aiba un gust mai bun.

Votati articolul

Ratatouille
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =