Prajituri de sezon: Tarta cu pere

Prajituri de sezon: Tarta cu pere
Suntem in plin sezon al merelor si perelor, anul acesta fiind unul generos cu pomicultorii. Merele si perele romanesti se gasesc mai ales in pietele si targurile de profil. Salata de fructe, compoturi, siropuri sau diferite prajituri, toate se pot face acum cu fructe proaspete, aromate si cu preturi mici.

Pentru tarta cu pere avem nevoie de un aluat, 3-4 pere mari, moi si bine coapte, patru galbenusuri, 100g zahar, doua linguri de faina, sare, 2-3 pahare cu lapte, unt, frisca, vanilie.

Se intinde o foaie de aluat rotunda, groasa de aproximativ 4 mm. Se imbraca forma speciala de tarta cu aceasta foaie si se da la cuptor pana se rumeneste. Separat, se amesteca zaharul cu faina si sarea. Intr-un alt vas, laptele se bate impreuna cu cele 4 galbenusuri. Compozitia se adauga apoi peste zaharul amestecat anterior cu faina. Se fierbe la foc mic, pana clocoteste, apoi se mai lasa un minut. Cat inca este fierbinte, se adauga untul si vanilia. Se lasa sa se raceasca.

Perele se curata, se taie in felii potrivite si se aranjeaza pe foaia rumenita de tarta. Se toarna deasupra compozitia racita. Se orneaza cu frisca si se da cateva ore la frigider.

Votati articolul

Prajituri de sezon: Tarta cu pere
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 4 =