Prajitura siciliana

Prajitura siciliana
Prajitura siciliana este un desert care se prepara in cel mult 20 de minute si care nu necesita ingrediente speciale. Cu alte cuvinte, se poate face oricand, cu ce gasiti prin camara si prin frigider.

Ingrediente pentru prajitura siciliana: o jumatate de pachet de unt, 100 de grame zahar pudra, 4 albusuri, doua paharele de faina, 3 lingurite praf de copt, o jumatate de pahar de lapte, doua linguri de stafide, coaja rasa de la o lamaie sau portocala, nuci, migdale sau alune zdrobite intr-un mojar, serbet de lamaie.

Untul si albusurile se bat spuma si se adauga, treptat, zaharul, stafidele, faina si laptele. Compozitia obtinuta se rastoarna intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru 20-25 de minute.

Dupa ce s-a racit, se tapeteaza cu serbetul de lamaie si se orneaza cu nuci, alune sau migdale zdrobite.

Votati articolul

Prajitura siciliana
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =