Placinta de cartofi

Placinta de cartofi
Noi romanii mancam cartofi fierti, prajiti, taranesti sau ca piure, insa in alte tari se mananca si sub forma de placinta. Iata cum...

Pentru blat:
55 g unt foarte rece
170 g faina
1/2 lingurita sare


3-5 linguri apa rece-gheata

Untul se taie bucatele mici, se arunca in faina si se stropeste cu cate o lingura de apa, dupa care se paseaza cu furculita; se pune toata apa, pe rand si se framanta aluatul pana cand se desprinde de pe marginile castronului.

Pentru umplutura cu cartofi:
4 cartofi fierti, facuti piure
200 g zahar
25 g unt moale
2 oua, batute
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita scortisoara

Se porneste cuptorul. Se bat ouale, apoi se amesteca toate ingredientele. Aluatul se intinde intr-o tava de 30 cm diametru, se toarna umplutura si apoi se acopera cu o folie de aluminiu (optional, se poate renunta la pasul acesta). Se lasa la copt pentru 45-60 de minute si se serveste calda sau la temperatura camerei.

Votati articolul

Placinta de cartofi
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 4 =