Pentru zile friguroase: transpiri numai cand auzi - Rachiu cu hrean si anason

Pentru zile friguroase: transpiri numai cand auzi - Rachiu cu hrean si anason
Pentru ca zapada bate la usa, cel mai potrivit cocktail pentru gerul care urmeaza este unul tare si aromat, o bautura socanta, atat prin tarie cat si prin ingredientele din care se obtine: rachiu cu hrean si anason.

La baza se afla o tuica tare, de pruna, dar daca nu ai merge si o vodca de calitate. Mai ai nevoie de fructe de anason pe care le gasesti in pliculete la magazinele de tip PLAFAR. Fructele de anason sunt mici, foarte aromate.

Iti mai trebuie o legatura de radacini de hrean, nu foarte mari (gasesti la piata cu 1 RON legatura). Tot de la piata poti sa mai iei cativa ardei iuti.

Bautura se face foarte simplu. Dai pe razatoare hreanul (o sa plangi un pic, ceapa este un alint pe langa hrean!) si il pui intr-o sticla. Torni tuica sau rachiul pana sus, pui boabele de anason si lasi asa vreme de doua saptamani.

Dupa doua saptamani, strecori totul bine, sa nu ramana depuneri, si lasi o zi doua la frigider, in compania unui ardei iute. Dupa aceea se poate bea, cu gheata, cu putina sare in pahar si un strop de zeama de lamaie proaspata.

Proportii si cantitati: 1 litru tuica sau vodca, seminte de anason dupa gust, 100 grame hrean ras, 1 ardei iute.

Pentru servire: gheata, sare, zeama de lamaie

Votati articolul

Pentru zile friguroase: transpiri numai cand auzi - Rachiu cu hrean si anason
Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 5 =