Oua cu spanac si macris

Oua cu spanac si macris
Spanacul si macrisul sunt doua plante pe care natura le-a facut si aliment, si medicament. Macrisul, care apare primavara, este recomandat in tulburari hepatice, stari de oboseala, pete pe piele, acnee si chiar stimularea sistemului imunitar. Spanacul contine mult calciu, sodiu, magneziu, vitamina C si fier.

Ai nevoie de:
4 oua
200 g spanac fiert
100 g macris
50 g unt
6 linguri smantana
1/4 lingurita nucsoara
sare si piper

Preparare:
Ouale se fierb timp de 6 minute in apa clocotita, cu sare. Dupa ce au fiert se clatesc si se lasa 5 minute in apa rece, dupa care se pot curata si lasa la racit. Frunzele de macris se spala, se sterg de apa si se frig intr-o cratita, cu unt. Se adauga spanacul spalat si taiat in fasii mai mari si se tin pe foc pana cand se evapora complet apa. Se potriveste de sare, se adauga nucsoara, smantana si ouale. Daca mai e nevoie, se mai completeaza cu smantana. Cratita se da la cuptor pana cand mancarica se rumeneste frumos.

Votati articolul

Oua cu spanac si macris
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 3 =