Omleta cu... ananas

Omleta cu... ananas
Ananasul se mananca de obicei ca un fruct, simplu sau cu frisca ori in diferite prajituri. De data asta, avem o reteta plina de inventivitate, care trateaza ananasul ca pe orice ingredient pentru.... omleta. Desigur, rezultatul final are iz de prajitura, nu de pranz.

Ai nevoie de:
5 mere
4 oua
4 linguri de faina (cu varf)


300 ml lapte
2 linguri zahar (1 lingura zahar pudra + 1 lingura zahar vanilat)
100 g unt
2 lingurite rom
1 praf de sare

Cum se procedeaza:
Ananasul se curata de coaja si se taie bucati sau felii; daca este din conserva, se lasa la scurs. Bucatile de ananas se calesc putin in unt. Separat, se prepara o compozitie ca pentru clatite: ouale, faina, praful de sare si zharul se amesteca; se adauga lapte si rom, pana aluatula capata consistenta unei smantani groase. Tava se unge cu unt si se pudreaza cu zahar, se aseaza ananasul si deasupra se toarna aluatul. Se da la cuptor pentru 30-40 de minute, la foc potrivit. Cand e gata si s-a racit putin, se rastoarna pe un platou. Se orneaza dupa preferinte si se serveste rece (vara, de la frigider).

Votati articolul

Omleta cu... ananas
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 4 =