Mancarica de flori de dovleac

Mancarica de flori de dovleac
Cine s-ar fi gandit ca dintr-un dovleac poti folosi si florile in bucatarie. Am auzit prima data reteta asta la regretatul Radu Anton Roman, care o pomenea ca pe un dezmierd al vietii la campie.

Am incercat-o, nu fara umbre de indoiala, recunosc, dar crede-ma, rezultatul este dincolo de asteptari!

Ai nevoie de cateva (15-20) flori de dovleac, doua-trei rosii mai mari si mai coapte, mai moi, doua cepe mici, o legatura de patrunjel, doua cani de orez, ulei de masline, apa, sare si piper. Secretul reusitei este momentul in care culegi florile. Sunt mai savuroase daca le culegi dimineata, pe roua. Spala-le cu grija, sa nu le rupi, intr-un vas cu apa rece. Separat, taie ceapa cat mai marunt, sau si mai bine da-o pe razatoare, daca te tin ochii. Taie marunt si patrunjelul verde, si rosiile. Amesteca-le pe toate intr-un castronel, turnand uleiul de masline si un paharel de apa. Cand ai obtinut un amestec pastos ca mierea, sareaza, pipereaza dupa gustul tau, si cu mixtura asta ciudata umple grijuliu florile de dovleac. Florile astfel umplute se tin la cuptor, intr-o olecuta de apa, cat sa le acopere, timp de trei sferturi de ora. Eu le-am servit cu orez.

Votati articolul

Mancarica de flori de dovleac
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 5 =