Inedit, gustos si mai ales portocaliu: Marmelada de morcovi

Inedit, gustos si mai ales portocaliu: Marmelada de morcovi
Marmelada de morcovi este la origine o delicatesa portugheza, cu toate acestea am intalnit reteta in bucatarii din Orientul Mijlociu pana in Rusia.

Reteta este cel putin simpla. Difera un pic in functie de tara, eu am sa incerc sa o descriu cat mai clar si sa ma limitez la ingredientele de baza. In rest, este imaginatia ta.

Ai nevoie de morcovi, cantitatea fiind calculata in functie de cat de multa marmelada doresti sa obtii. Morcovii se curata, se spala, se dau pe razatoarea mica, si se arunca intr-o cratita. Se pune apa, cat sa acopere morcovii. Peste ei, se adauga felii subtiri de portocala si lamaie, taiate bucatele (indeparteaza dinainte coaja alba, care este amara). Se mai pune putina sare, zahar din belsug (desigur!) si un praf de scortisoara sau ienibahar.

Se da mai intai la foc iute, sa se topeasca zaharul, amestecand incontinuu. Se da focul mic si se lasa sa scada, pana cand se ajunge la consistenta dorita. Aceasta se verifica lasand sa cada o picatura din amestecul fierbinte pe o farfurie rece.

Et voila! Se toarna rapid in borcane si se lasa cel putin o saptamana, sa se odihneasca. Este ideala cu "crontanele" alaturi - saleuri, pateuri, piscoturi si altele asemenea. Paharul cu apa rece alaturi este musai.

Votati articolul

Inedit, gustos si mai ales portocaliu: Marmelada de morcovi
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =