Fursecuri cu visine

Fursecuri cu visine
Visinele sunt fructe de vara, deosebit de sanatoase: au o cantitate mare de vitamina C, esentiala pentru a intari sistemul imunitar, dar si substante care stopeaza cresterea celulelor cancerigene. Antioxidantii din visine curata organismul de radicalii liberi, scad colesterolul si au compusi antiinflamatori.

Ingrediente:
2 3/4 pahare faina
1 1/2 pahar zahar pudra
1/2 ligurita bicarbonat
50 g unt moale
2 oua
2 pachetele zahar vanilat
1 pahar visine curatate de samburi si taiate jumatati, pudrate cu zahar
1 pahar curnale sau stafide (tocate marunt)
1 pahar nuci tocate
un varf de cutit de sare

Preparare:
Se freaca untul moale cu faina, zaharul vanilat si sarea; se adauga ouale intregi, bicarbonatul si se amesteca bine. La final se incorporeaza fructele. Tava se unge cu unt si se presara cu faina, se aseaza gramajoare de aluat cu lingurita, cam la 5 cm una de alta, iar deasupra se pune cate o jumatate de nuca. Se dau la cuptor, la foc potrivit, pentru 10-15 minute.

(ca masura, este folosit un pahar cu capacitatea de 200 ml)

Votati articolul

Fursecuri cu visine
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =