Cum se prepara dulceata de piersici

Cum se prepara dulceata de piersici
Suntem in plin sezon al piersicilor. Acestea se gasesc si la preturi de pana la doi lei pe kilogram, in piete.

cantitati: 1 kg piersici, 1 kg zahar, o jumatate de lamaie

Pentru dulceata de piersici se aleg fructele coapte, care se spala, se curata si se taie in felii. Intr-un vas mare se acopera fructele cu zahar si se lasa la frigider pana a adoua zi. Apoi, siropul rezultat se fierbe la foc mic pana incepe sa se lege. Apoi se adauga feliile de piersici si se mai fierbe 45 de minute.

Se adauga un sfert de ceasca de zeama de lamaie, se amesteca. Dulceata se pune fierbinte in borcane, se leaga si se sterilizeaza pe baie de apa. Astfel preparate, borcanele cu dulceata pot fi pastrate 2-3 ani intr-un loc racoros si uscat.

Pentru a prepara piersicile sub forma de gem bine legat, acestea se curata apoi se maruntesc intr-un blender. Nu mai este nevoie sa fie tinute la frigider. Se pun direct in vasul de fiert, se adauga zaharul si se lasa la fiert. La final, se adauga zeama de lamaie. Fierberea dureaza tot 45 de minute, pana cand continutul se leaga.

Votati articolul

Cum se prepara dulceata de piersici
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Articole conexe

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =