Crema de zahar ars (cu albusuri)

Crema de zahar ars (cu albusuri)
Este un desert usor de preparat si atat de delicios, incat ii va incanta pe musafiri. Este o reteta usor diferita fata de clasica crema de zahar ars, insa rezultatul este la fel de bun.

Ingrediente:
6 albusuri
4 linguri de zahar (cu varf)
1/2 lingurita esenta de vanilie
2 1/2 cani frisca (cani de 200ml)

Preparare:
Se porneste cuptorul la foc mediu. Albusurile, 4 linguri de zahar si esenta de vanilie se mixeaza la viteza mare timp de 3 minute, pana devin o spuma tare. Frisca se pune intr-o cratita, la foc mic, si cand incepe sa fiarba se da imediat la o parte. Frisca se incorporeaza in albusuri. Crema se pune in bain-marie, la foc mic si amestecand in continuu pana cand incepe sa se prinda de spatele lingurii (cam 3 minute). Se ia de pe foc si se toarna in formele de ceramica. Se baga la cuptor pentru o jumatate de ora. Dupa ce sunt gata, se lasa la racit si se servesc cu fructe de padure sau dulceata. Pentru un desert putin diferit, se pot baga la congelator peste noapte si servite a doua zi, inghetate.

Votati articolul

Crema de zahar ars (cu albusuri)
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 5 =