Ciorba de salata

Ciorba de salata
Legumele sunt hrana de baza in perioadele de post sau pentru cei care au renuntat la carne. Ciorba de salata, desi mai putin populara la noi, este deosebit de gustoasa si ofera un gust diferit fata de retetele de ciorba de post.

Ai nevoie de:
1 l apa
2-3 salate
1 ceapa
3-4 catei de usturoi
ulei
1 l bors
3 linguri orez
2 morcovi
1/2 radacina telina
1-2 cartofi
1 radacina pastarnac
optional, 1 galbenus si smantana

Preparare:
Apa se pune pe foc. Pana incepe sa fiarba, se curata radacinoasele si se taie cubulete sau se dau pe razatoarea mare. Cand incepe sa fiarba apa, se pune ceapa feliata si usturoiul; dupa 10 minute se adauga radacinoasele si se lasa 20-30 de minute. Se adauga frunsele de salata, taiate fasii mari, se lasa sa dea de cateva ori in clocot apoi se toarna borsul. Se pune ulei, se mai lasa sa fiarba 5 minute, dupa care se ia de pe foc. Optional, se drege ciorba cu un galbenus si cu smantana. Se serveste calda sau rece, simpla sau cu patrunjel presarat deasupra.

Votati articolul

Ciorba de salata
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 1 =