Ciorba de naut, aromata si consistenta

Ciorba de naut, aromata si consistenta
Cea mai buna ciorba de naut am mancat-o in Istanbul, la o masa in cartierul laleli, in apropiere de Universitate. De atunci, am incercat mai multe variante, dintre care reteta asta aduce foarte mult cu originalul turcesc.

Intr-o oala mare am calit ceapa impreuna cu doua-trei feliute de ghimbir, ardei gras, piper, cativa catei de usturoi, nucsoara si chimen. Am adaugat treptat boabele de naut, lasate in apa cu o seara inainte, si am completat cu supa de carne (pui) pana cand am acoperit toate boabele.

Am lasat sa fiarba 30-40 de minute, avand grija sa completez cu apa cand a scazut. Am amestecat bine cu o lingura de lemn (in loc de blender) spargand o parte din boabe si am adaugat cateva rosii taiate cubulete. Am mai tinut pe foc inca 10 minute.

La final, am turnat un paharel de suc de lamaie, cateva felii de lamaie, patrunjel tocat si ulei de masline.

Votati articolul

Ciorba de naut, aromata si consistenta
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 4 =