Ciorba de legume acrita cu agurida

Ciorba de legume acrita cu agurida
In sudul tarii, ciorbita de vara este acrita de multe ori cu agurida, adica zeama obtinuta din zdrobirea strugurilor verzi. Este foarte sanatoasa si inlocuieste cu succes borsul traditional. Ciorba de legume vara acrita cu agurida se poate servi calda sau rece.

Pentru ciorbita de legume avem nevoie de radacinoase (o telina mica, pastarnac si albitura, un ardei rosu, un ardei gras verde, vreo doi morcovi, o ceapa, fidea sau orez, cinci rosii sanatoase, leustean si, bineinteles, agurida obtinuta din zdrobirea strugurilor (cam un castron de ciorchini), o lingura de ulei.

Se pune uleiul la incins si se aduaga ceapa si morcovii, taiate marunt. Se lasa putin, apoi se adauga ardeii taiati cubulete, radacinoasele taiate marunt si se completeaza cu apa. Cand au fiert, dupa 20-30 de minute, se adauga si rosiile zdrobite si curatate de pielita, impreuna cu orezul (jumatate de ceasca) sau fideaua. Se sareaza si se pune un praf de piper. Dupa 15 minute, se adauga agurida (zeama strecurata), leusteanul taiat marunt, se ia oala de pe foc si se lasa acoperita cel putin jumatate de ora.

Votati articolul

Ciorba de legume acrita cu agurida
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 5 =