Ca la mama acasa, cu influente asiatice

Ca la mama acasa, cu influente asiatice
Varza chinezeasca, cunoscuta si ca varza de pekin, este originara din rasaritul Asiei.
Se consuma mult si se cultiva pe suprafete mari, mai ales in Japonia si China. In Europa se cultiva mai putin iar in Romania destul de izolat, doar de cativa agricultori cu idei moderne. De la varza chinezeasca se consuma capatana sau rozeta de frunze din care se pregatesc diverse preparate culinare sau salate, apreciate pentru gustul placut usor picant. Datorita continutului bogat in saruri minerale si vitamine, se poate considera ca o leguma cu valoare alimentara ridicata. Radacina, asemanatoare cu a celorlate varietati de varza, este mai putin dezvoltata. Tulpina este scurta si mai groasa decat la varza alba. Varza chinezeasca formeaza o capatana afanata de forma alungita, inalta de 25-45 cm. In combinatie cu legume autohtone, se pot pregati diverse feluri de salate usoare si racoroase, cu un continut scazut de calorii.

Votati articolul

Ca la mama acasa, cu influente asiatice
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 2 =