Cautare
Abonare Newsletter Gratuit
Aboneaza-te gratuit si primeste noutati pe email.
Ultimele comentarii
sescu stela spune: buna ziua.am citit mes.d-voastra si ptr.ca e iulie ma gandeam poate mai aveti vre-un puiut de muraya.eu sunt din Timis.daca aveti si mai dati si altora eu am facebook Sescu Stela.bafta la proiectul de
22-Iul-2017 10:14:39
Raspunde la intrebare
Alexia Ecaterina spune: 4 linguri de otet si 3 lingurite de bicarbonat cu 1 lingurita de apa.La mine cel putin a mers.
19-Iun-2017 11:03:24
Raspunde la intrebare
Lupas Alexandra spune: Buna,Helleborusul pe care il am sta in curte intr_o jardiniera medie.Este corect sau trebuie tinut in casa?l-AM LUAT IN ACEASTA PRIMAVARA DIN oLANDA. Nu stiu cum sa-l ingrijesc.Oare la iarna il pot ad
19-Iun-2017 08:26:00
Raspunde la intrebare

Stratul pentru ageratum se pregateste din toamna

Stratul pentru ageratum se pregateste din toamna


Plantele din genul ageratum sunt plante anuale care se cultiva in gradinile insorite sau semiumbrite. Cresc sub forma de tufa de mici dimensiuni si sunt decorative prin florile albe, roz sau albastru viu.

Talia plantelor nu depaseste 30-40 de cm iar acestea sunt rustice si putin pretentioase. Tolereaza perioadele secetoase, insa sunt sensibile la ger, de aceea in fiecare an se recolteaza semintele pentru a fi semanata in primavara urmatoare.

In conditii ideale, infloreste toata vara, fiind ideal pentru mozaicuri, borduri florale sau pentru rocarii. Se seamana in rasadnite in spatii protejate, apoi rasadurile obtinute se planteaza in gradina la sfarsitul lunii aprilie, inceputul lui mai, cand a trecut pericolul brumelor tarzii. Distanta intre plante se lasa la 15-25 cm.

Pregatirea patului germinativ incepe din toamna, cand se sapa adanc si se incorporeaza in sol ingrasamant natural.


Autor | Dragos Serban


Comentarii
Comentarii 0 comentarii