Cautare
Abonare Newsletter Gratuit
Aboneaza-te gratuit si primeste noutati pe email.
Ultimele comentarii
Dana spune: Doresc sa achizitionez acest tip de paravan ce dimensiuni are si cat costa va rog, se livreaza la domiciliu? Multumesc
05-Sep-2017 06:53:43
Raspunde la intrebare
Irimia Maria spune: Floarea mea are viermisori verzi care-i mananca frunzele,va rog cine-mi spune ce pot sa fac.I-am curatat toate frunzele si cand a inmugurit si iau crescut cateva frunze am gasit iar viermisori pe ele.
27-Aug-2017 09:14:56
Raspunde la intrebare
sescu stela spune: buna ziua.am citit mes.d-voastra si ptr.ca e iulie ma gandeam poate mai aveti vre-un puiut de muraya.eu sunt din Timis.daca aveti si mai dati si altora eu am facebook Sescu Stela.bafta la proiectul de
22-Iul-2017 10:14:39
Raspunde la intrebare

Greseli in intretinerea pavelelor in sezonul rece

Greseli in intretinerea pavelelor in sezonul rece


Temperaturile scazute din aceasta perioada pot reprezenta o provocare pentru cei care beneficiaza de curti sau alei pavate.
Cele mai frecvente erori in intretinerea acestora, potrivit Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton, sunt folosirea unor substante si ustensile neadecvate, care reduc semnificativ aspectul si durata de viata a ambientului exterior.

Potrivit companiei, cea mai des intalnita greseala in intretinerea pavelelor si a dalelor pe timpul iernii este folosirea sarii ca agent de dezghetare, care, din cauza proprietatilor dure, contribuie la afectarea in timp a betonului atat la nivel estetic, cat si in ceea ce priveste durata de viata a acestuia.

De asemenea, sustin specialistii Symmetrica, o alta eroare care trebuie evitata in sezonul rece este utilizarea obiectelor metalice pentru indepartarea ghetii formate pe pavaj. In schimb, se recomanda folosirea unor solutii speciale, precum clorura de calciu care nu ataca betonul si nu dauneaza nici plantelor din jurul pavelelor, dar si a utilajelor special echipate, precum plugurile cu raclete din cauciuc. De altfel, aceasta are un efect indelungat, de pana la 72 de ore.

Nu in ultimul rand, pentru protejarea pavelelor in timpul iernii este important ca procesul de inlaturare a zapezii sa fie facut cu obiecte usoare, precum lopeti din plastic sau maturi. In felul acesta, se evita aparitia zgarieturilor, iar ambientele exterioare isi pastreaza aspectul de nou dupa fiecare sezon.

„De altfel, primul pas in mentinerea rezistentei pavajului folosit in amenajarea exterioara este achizitionarea unor produse cu proprietati superioare. Sistemul Aqua Protect, de exemplu, este una dintre caracteristicile de baza ale unui pavaj cu o durata de viata extinsa, acesta oferind o rezistenta sporita in procesele de inghetare si dezghetare”, a mentionat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Pe langa acest aspect, reprezentantul companiei subliniaza importanta unui montaj corect, realizat prin intermediul unei echipe de montatori profesionisti, care poate asigura reusita unui proiect. In acest fel, sunt evitate riscurile unor pante insuficiente sau taieturi, aspecte care pot avea efecte nocive pe termen lung, mai ales la temperaturi scazute.     

In plus, un montator autorizat va putea oferi clientului atat o garantie a lucrarii, cat si sfaturi si recomandari privind intretinerea acesteia. Totodata, colaborarea cu o firma specializata avantajeaza clientul printr-o gama larga de servicii la care poate apela cu incredere, inclusiv servicii de intretinere.

Autor | Elena Alina Constantinescu


Comentarii
Comentarii 0 comentarii