Cautare
Abonare Newsletter Gratuit
Aboneaza-te gratuit si primeste noutati pe email.
Ultimele comentarii
Doru spune: Cine comercializeaza semin?ele de chimen
13-Ian-2018 10:34:57
Raspunde la intrebare
Ivanus george spune: Bun? ziua, când va trebui s? v? contactez pentru a cump?ra r?saduri de crizanteme ?i în ce localitate? Mul?umesc
21-Nov-2017 15:01:16
Raspunde la intrebare
Lenghen Luminita spune: Nu conteaza de care otet?
20-Nov-2017 07:15:32
Raspunde la intrebare

Cum sa-ti renovezi, fara stres, casa in care locuiesti

Cum sa-ti renovezi, fara stres, casa in care locuiesti


Cuvantul „renovare” este sinonim, pentru multi proprietari sau chiriasi de locuinte, cu stres, cheltuieli ridicate si disconfort. Insa lucrurile nu stau deloc asa. In cazul in care doresti sa-ti renovezi locuinta in perioada urmatoare, ar fi bine sa stii ca tot procesul poate decurge fara niciun fel de tensiune. Urmeaza pasii de mai jos si procesul de renovare a casei se va derula fara batai de cap.

Ia legatura cu specialisti

 

Inainte sa te apuci efectiv de lucru ar fi bine sa iei legatura cu diversi specialisti, angajati fie intr-o firma de arhitectura, fie intr-o companie care ofera servicii de proiectare pentru case. Expertii respectivi o sa ajute sa intelegi mai bine ceea ce iti doresti si, de asemenea, o sa-ti raspunda la toate intrebarile pe care le ai despre tot procesul de renovare. Daca ai la dispozitie un buget generos pentru renovare, roaga-i pe specialistii in cauza sa monitorizeze lucrarile. In caz contrar, ai putea sa apelezi la ei doar ca sa-ti intocmeasca o strategie de amenajare, pe care apoi sa o pui in practica pe cont propriu sau cu niste meseriasi.

 

Nu te apuca sa renovezi de unul singur, daca nu te pricepi

 

Constientizeaza-ti limitele si nu te apuca sa renovezi locuinta daca nu te pricepi deloc. Decat sa faci niste lucrari gresite, cel mai bine ar fi sa mai astepti o perioada, pana strangi suficient de multi bani, astfel incat sa apelezi la cineva care stie meserie.

 

Pregateste-te pentru costuri mai ridicate

 

Orice buget de renovare trebuie sa aiba alocat un buget. Chiar si daca dispui de suficient de multi bani pentru renovare, fii pregatit sa depasesti bugetul estimat initial, deoarece orice lucrari implica o doza de nepravazut, ceea ce se traduce in costuri suplimentare. De asemenea, nepravazutul care poate aparea in timpul renovarii determina, de multe ori, prelungirea perioadei de lucru. Incearca sa anticipezi depasirile de bugete si de termene, daca nu vrei sa te stresezi suplimentar.

 

Nu uita de bunul simt

 

Orice eveniment neplacut s-ar intampla pe durata procesului de renovare, incearca sa-ti pastrezi cumpatul si trateaza-i cu respect pe cei pe care ii angajezi ca sa-ti execute lucrarile de constructii. Cu cat te porti mai bine cu cei care iti renoveaza locuinta, cu atat sunt mai mari sansele ca totul sa iasa perfect, in conditiile agreate. Prin urmare, ar fi nemaipomenit daca, din cand in cand, le-ai oferi muncitorilor din locuinta ta niste gustari sau ceva de baut.

Sursa foto: pixabay.com


Autor | InfoCasasiGradina


Comentarii
Comentarii 0 comentarii