Cautare
Abonare Newsletter Gratuit
Aboneaza-te gratuit si primeste noutati pe email.
Ultimele comentarii
arla spune: se si nv de 2 ori....care sunt sv si ne?
29-Mar-2018 00:12:00
Raspunde la intrebare
cristina spune: Buna ziua, pot folosi pentru tuberoze ingrasamantul chimic folosit pentru orhidee? multumesc! O zi frumoasa!
13-Mar-2018 16:04:39
Raspunde la intrebare
Marius spune: Cel mai simplu mod de a scapa de mucegai https://www.youtube.com/watch?v=bBZBPSFoCjI
03-Mar-2018 13:21:38
Raspunde la intrebare

Ce trebuie sa stii despre pavajul curtii - top 5 aspecte pe care sa le iei in calcul

Ce trebuie sa stii despre pavajul curtii - top 5 aspecte pe care sa le iei in calcul


Inainte sa achizitioneze produsele potrivite pentru pavajul curtii, cumparatorii trebuie sa ia in calcul mai multe aspecte, informandu-se cat mai bine in legatura cu specificul pavelelor, etapele de montaj sau serviciile in plus de care pot dispune, potrivit Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton.
Astfel, reprezentantii Symmetrica au realizat o lista cu cele mai importante 5 aspecte pe care clientii ar trebui sa le ia in considerare in procesul de achizitie a celor mai potrivite produse pentru pavajul curtii.

”In primul rand, cumparatorii trebuie sa caute un furnizor care poate oferi o solutie completa pentru amenajarea curtii, cu toate serviciile incluse – de la proiectare si montaj pana la intretinerea pavelelor, asigurand astfel tot suportul necesar”, spune Ovidiu Rabei, Director Tehnic Symmetrica.

In al doilea rand, inainte de achizitia pavelelor, clientii trebuie sa aiba in vedere consultanta de specialitate in alegerea produselor potrivite. Astfel, in functie de arhitectura casei si a tipului de trafic, clientii pot primi recomandari punctuale legate de zidirea unui gard, placarea soclului casei sau amenajarea unei alei cu pavaj. De asemenea, furnizorul de pavele poate acorda sfaturi de ordin estetic, recomandand solutii personalizate in ceea ce priveste culorile si formele.

”Pentru amenajarea unei curti, trebuie sa mai avem in vedere bugetul de care dispunem, precum si obtinerea unui echilibru intre ceea ce ne dorim din punct de vedere estetic si practicabilitate. Tratarea superficiala a acestor aspecte poate duce la montajul unor pavele care nu corespund tipului de trafic la care vor fi solicitate, pierderea spatiului verde in cazul in care proiectarea nu este corespunzatoare sau montajul defectuos in cazul in care acesta nu este realizat de o firma specializata. De aceea este importanta partea de consiliere”, explica Ovidiu Rabei.

Cei care doresc sa isi paveze curtile trebuie sa cunoasca, de asemenea, toate etapele de montaj ale unei lucrari de pavare: indepartarea stratului vegetal, realizarea terasamentului cu balast, trasarea si montajul bordurilor, asternerea stratului de nisip, montajul propriu-zis al pavelelor si rostuirea acestora cu nisip.

Care este durata de viata a pavelelor si cati ani de garantie ofera producatorul este o alta intrebare importanta, pe care potentialii cumparatori nu ar trebui sa uite sa o adreseze, avand in vedere diversitatea gamelor care se regasesc pe piata. Unele pavele au o durata de viata de 20 de ani si o garantie de 5 ani, altele, precum cele din gama ”Symmetrica Select”, care sunt tratate cu sistemul Aqua Protect, un aditiv special, sunt create sa reziste 25 de ani, venind la pachet cu o garantie de 10 ani.

Un alt detaliu pe care cei care decid sa isi amenajeze curtile cu pavele ar trebui sa il ia in considerare inainte de achizitie se refera la intretinerea ulterioara a pavajului. Si la acest capitol, exista solutii dedicate, atat pentru inlocuirea pieselor imperfecte, cat si pentru curatarea suprafetei, pentru ca pavajul sa isi mentina aspectul dorit. Astfel, clientii pot opta pentru diverse produse speciale, precum detergenti pentru inlaturarea multiplelor tipuri de pete sau pentru indepartarea vegetatiei.

Autor | Elena Alina Constantinescu


Votati articolul

Ce trebuie sa stii despre pavajul curtii - top 5 aspecte pe care sa le iei in calcul
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Comentarii
Comentarii 0 comentarii