Cautare
Abonare Newsletter Gratuit
Aboneaza-te gratuit si primeste noutati pe email.
Ultimele comentarii
Ana spune: De unde il pot comanda?
20-Iul-2018 23:15:38
Raspunde la intrebare
Elena spune: Unde g?sesc seminte
02-Iul-2018 21:53:06
Raspunde la intrebare
arla spune: se si nv de 2 ori....care sunt sv si ne?
29-Mar-2018 00:12:00
Raspunde la intrebare

3 sfaturi pentru a economisi bani pe incalzirea locuintei tale

3 sfaturi pentru a economisi bani pe incalzirea locuintei tale


Unii oameni prefera ca temperatura in casele lor sa fie similara celei din desertul Sahara, in timp ce altii se simt mai confortabili in medii similare cu cele arctice.

Cu toate acestea, majoritatea dintre noi ne situam cu preferintele undeva intre cele doua extreme. Incalzirea locuintei este o chestiune cu care toti ne confruntam, indiferent ca folosesti o centrala termica individuala sau esti racordat la un sistem comun de incalzire, de aceea mai jos am prezentat 3 moduri prin care poti face economii la acest capitol.

Eficienta

Nu iti incalzi locuinta atunci cand nu te afli acolo. Acest aspect poate parea evident, insa sunt foarte multi oameni care seteaza o temperatura constanta in casa lor, fara sa o modifice desi sunt plecati la munca pe tot parcursul zilei. Daca utilizezi o centrala termica cu conexiune Wi-Fi, vei putea sa-i programezi chiar si de la distanta intervalul orar in care sa ofere caldura in locuinta ta.

Izolatia

Modul in care casa ta este izolata este la fel de important precum sistemul de incalzire pe care il utilizezi. Poti avea un echipament foarte eficient in incalzirea casei, insa acesta nu va fi eficient si in mentinerea temperaturii ideale, daca modul in care locuinta ta este izolata lasa de dorit. Vei fi nevoit sa cheltuiesti mai multi bani pentru a avea temperatura dorita in mod constant in casa, deoarece caldura va fi pierduta prin zonele in care acest lucru ii este permis. Ferestrele locuintei tale reprezinta locurile pe unde cea mai multa energie termica este pierduta.

Fiecare grad conteaza

Vei plati pentru fiecare grad cu care temperatura ta este mai ridicata in casa. Acest lucru se intampla pentru ca centrala care asigura caldura locuintei tale va fi nevoita sa consume mai multe resurse pentru a ajunge la temperatura solicitata. Astfel, este recomandat sa iei in considerare daca nu cumva poti opta pentru o temperatura putin mai scazuta in casa, chiar daca acest lucru va insemna poate ca va trebui sa renunti la pantalonii scurti in casa pe perioada sezonului rece, si sa alegi sa te imbraci putin mai gros.

 

Sursa foto: pexels.com

 


Autor | InfoCasasiGradina


Votati articolul

3 sfaturi pentru a economisi bani pe incalzirea locuintei tale
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Comentarii
Comentarii 0 comentarii