Organizarea in camara

Organizarea in camara
Folosirea intregului spatiu oferit de camara, indiferent de aranjament, tine de organizare. Camarile nu sunt mereu foarte mari, asa ca orice spatiu trebuie folosit cu un scop anume. Iata cateva sfaturi despre cum se organizeaza camara...

Organizarea corecta a unei camari presupune mai multe etape:
1 - golirea intregii incaperi;
2 - sortarea alimentelor si obiectelor pe categorii;
3 - curatenia;


4 - rearanjarea.

Inainte de a pune totul la loc asa cum erau asezate inainte, incearca sa aplici si cateva din sfaturile de mai jos.

Aparatura electronica de bucatarie (mixer, masina de paine, blender, deshidrator, storcator de fructe), daca nu este folosita zilnic, trebuie asezata in spatele rafturilor pentru ca sunt mai inalte si mai voluminoase; in fata lor pot fi amplasate obiecte mai mici sau care se folosesc mai des.

Lenjeria de masa (servete, fata de masa) se poate pastra in camara sau intr-un raft de dulap, in sufragerie sau in dormitor. In camara, acestea pot si pastrate in pungi de plastic inchise ermetic, pentru a tine praful si umezeala la distanta.

Sticlele si conservele se aseaza si ele in spatele rafturilor, inspre perete, pe rafturile de jos sau de mai sus, in functie de cat de inalta este persoana care poate avea acces la ele. In general, numai obiectele sau alimentele cel mai des folosite se lasa pe rafturile de la mijloc.

Alimentele uscate (faina, malai, orez, etc.) trebuie stocate in vase cu etichete sau in ambalajele lor originale si apoi in pungi de plastic, pentru a tine departe insectele si umezeala.

Plantele aromatice, condimentele si ceaiurile se pastreaza foarte bine in pungi de hartie maro sau cosuri.

Votati articolul

Organizarea in camara
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 2 =