Cautare
Abonare Newsletter Gratuit
Aboneaza-te gratuit si primeste noutati pe email.
Ultimele comentarii
maria postolache spune: eu am scos gladiolele chiar azi 22 oct , nu le-am mai lasat ca s-au anuntat ploi si inghet ,stau la Brasov si imi era teama, asa ca le-am scos si vad ca sant cam pline de pamant umed .Ce sa fac?
22-Oct-2014 16:36:08
Raspunde la intrebare
marian spune: Buna ziua. Am doi pomi unul este portocal si al2 mandarin in pamantul lor am gasit niste gangani de vreo 1-2 cm rosiatici si cu multe picioare ce sunt??? Eu in ghivece am pamant ptr citrice. Si frunze
21-Oct-2014 16:04:48
Raspunde la intrebare
malina_tuu@yahoo.com spune: buna tuturor! vreau si eu aceasta floare!!!! stie cineva cum pot intra in posesia ei?
18-Oct-2014 08:08:51
Raspunde la intrebare

Montarea sifoanelor de pardoseala

Montarea sifoanelor de pardoseala


Sifoanele de pardoseala se monteaza inainte de turnarea pardoselilor.
Din acest motiv se cere o mare atentie la fixarea pozitiei lor, deoarece pardoseala se executa apoi cu panta de scurgere catre ele. In plus, trebuie mentionat ca panta de scurgere nu este aceeasi in toate incaperile in care se monteaza sifoane de pardoseala, ci cu atat mai mare cu cat prin sifon se scurge un debit mai mare de apa. Astfel, terasele acoperisurilor pe care pot cadea in scurt timp cantitati importante de apa de ploaie se vor executa cu panta mult mai mare decat pardoselile bailor. Panta pardoselii trebuie sa porneasca din toate colturile incaperii catre sifonul de pardoseala si sa fie uniforma, astfel ca apele scurse pe pardoseala sa nu stagneze pe anumite portiuni ale pardoselii. Se masoara mai intai pe perete, intr-un punct oarecare al incaperii, o distanta de 1 m de la linia de vagnis in jos si se determina nivelul pardoselii finite; se ia apoi o caramida si se asaza langa perete in punctul respectiv, potrivindu-se astfel ca fata superioara a caramizii sa se afle la nivelul pardoselii finite. Apoi se asaza sifonul de pardoseala Ia locul lui de montare, dupa care se ia un dreptar de lemn si se asaza cu un capat pe caramida mentionata, iar cu celalalt capat langa sifonul de pardoseala, pe o alta caramida. Asezand nivela (bolobocul) pe dreptar, caramida de langa sifonul de pardoseala se va ridica sau cobori, pana cand dreptarul va capata o pozitie orizontala. Caramida de langa sifon se fixeaza in aceasta pozitie si apoi se masoara de la partea inferioara a dreptarului in jos, dupa caz, urmatoarele distante la care se va aseza partea superioara a sifonului de pardoseala: 3-5 cm in camerele de baie; 3-6 cm pe terase mici si balcoane; 5-7 cm in camerele de dusuri; 8-15 cm la terase-acoperisuri. Dupa asezarea in modul aratat a sifonului de pardoseala, caramizile suport folosite se inlatura, iar sifonul se fixeaza in aceasta pozitie cu mortar de ciment sau alt material. Totodata se fixeaza in gaura respectiva din planseu si conducta de scurgere. Inainte de turnarea pardoselilor in incaperile in care se monteaza sifoane de pardoseala, instalatorul trebuie sa aiba grija sa astupe cu mortar de ciment gaurile din planseu prin care trec coloane de apa sau de scurgere. Aceasta operatie se impune pentru a nu exista mai apoi, infiltratii. La montarea sifoanelor pentru evacuarea apelor de pe terase se vor monta in jurul sifoanelor straturile de hidroizolatie prevazute in proiect.

Autor | Silviu Gaiu


Comentarii
Comentarii 0 comentarii