Rezedele pot fi cultivate si in ghiveci

Rezedele pot fi cultivate si in ghiveci
Rezedele sunt plante ornamentale prin florile galbene si parfumate, in forma de spic.

Rezeda poate fi cultivata atat in gradina cat si in ghivece. Pentru semanatul in gradina, perioada optima este in luna martie. Planta este adesea atacata de afide in primele stadii de vegetatie, de aceea trebuie luate din timp masuri de protectie.

Rezeda se mai poate semana la ghiveci, in spatii protejate, in luna martie. Plantele rasar dupa circa o saptamana de la semanat. Planta se muta apoi in gradina, la locul definitiv. Acesta este preferabil un loc insorit, desi rezeda tolereaza si semiumbra. Nu are nevoie de foarte multa apa si nu este pretentioasa in privinta solului.

Rezeda poate fi cultivata si in ghiveci, toamna, si mutata apoi in locuinta pentru a avea plante inflorite iarna. Se seamana in rasadnite in luna septembrie, apoi se pun cate 5-6 fire la un ghiveci cu gura larga. Are nevoie de multa lumina iar temeratura optima este cea a camerei, aproximativ 20 grade Celsius.

Votati articolul

Rezedele pot fi cultivate si in ghiveci
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =