Cautare
Abonare Newsletter Gratuit
Aboneaza-te gratuit si primeste noutati pe email.
Ultimele comentarii
Stan Giuseppina spune: Buna ziua, va rog sa ma ajutati: am un mar care e al doilea an pe rod dar i-au dat in varful ramurilor muguri de flori si doua frunzulite care au ramas asa nici nu a mai inflorit nici infrunzit! nu
23-Apr-2014 15:38:42
Raspunde la intrebare
Mihai spune: Buna ziua, Buna ziua, m-ar interesa sa vad si eu niste poze daca se poate va rog, sunt curios cum sunt, petala ramane moale, merg vopsiti, se mentine culoarea naturala Multumesc herascumihai@yaho
16-Apr-2014 14:36:56
Raspunde la intrebare
Alexandra spune: Multumesc pentru informatii. Totusi, as dori sa sa intreb, ce fel de nisip? daca tai frunza cu codita si o bag direct in pamant, inteleg ca nu o sa se prinda? Multumesc !
03-Apr-2014 04:22:18
Raspunde la intrebare
Cum sa ai casa visata

Infiintarea unei culturi de coriandru

Infiintarea unei culturi de coriandru


Infiintarea unei culturi de coriandru poate avea loc primavara devreme sau in perioada 15 august - 15 septembrie. In primele stadii de vegetatie coriandrul are nevoie de apa suficienta, de aceea alegerea unui teren cu posibilitati de irigare ofera garantia reusitei culturii. Bune premergatoare sunt cerealele prasitoare sau paioase.

Pregatirea pentru semanat se face prin aratura sau o lucrare cu discul greu, moment in care se administreaza si ingrasamintele chimice. Coriandrul nu tolereaza administrarea de ingrasaminte naturale. Pana la semanat, terenul se pastreaza curat de buruieni.

Semanatul se face la adancimea de 2,5 - 4 cm, pe randuri distantate la 45 cm, cantitatea de samanta necesara pentru infiintarea unui hectar de cultura fiind de 18 kg. Conditiile de calitate sunt puritate de 98% si o putere de germinatie de 80%.

Hotaratoare sunt, la infiintarea culturii, asigurarea apei si mentinerea terenului curat de buruieni.

Perioada de vegetatie la coriandru este de 90-120 de zile. Are nevoie de multa lumina si iarna de un strat protector de zapada. Temperaturile care scad sub 20 de grade Celsius iarna, in absenta unui strat de omat, pot compromite cultura.

Productia de fructe (boabe) la hectar variaza intre 1,3 - 1,6 tone.


Autor | Dragos Serban


Comentarii
Comentarii 0 comentarii