Cautare
Abonare Newsletter Gratuit
Aboneaza-te gratuit si primeste noutati pe email.
Ultimele comentarii
Mihai spune: Buna ziua, Buna ziua, m-ar interesa sa vad si eu niste poze daca se poate va rog, sunt curios cum sunt, petala ramane moale, merg vopsiti, se mentine culoarea naturala Multumesc herascumihai@yaho
16-Apr-2014 14:36:56
Raspunde la intrebare
Alexandra spune: Multumesc pentru informatii. Totusi, as dori sa sa intreb, ce fel de nisip? daca tai frunza cu codita si o bag direct in pamant, inteleg ca nu o sa se prinda? Multumesc !
03-Apr-2014 04:22:18
Raspunde la intrebare
Alexandra spune: Multumesc pentru informatii. Totusi, as dori sa sa intreb, ce fel de nisip? daca tai frunza cu codita si o bag direct in pamant, inteleg ca nu o sa se prinda? Multumesc !
03-Apr-2014 04:21:43
Raspunde la intrebare
Cum sa ai casa visata

Dovlecelul zucchini - cultivare si ingrijire

Dovlecelul zucchini - cultivare si ingrijire


Zucchini, un dovlecel de vara cunoscut si cu numele de dovlecelul italian, este foarte apreciat in bucatarie, unde se folosest ein prepararea unor salate sau mancaruri gustoase. Cultivarea sa nu este dificila, semintele sunt deosebit de rezistente si prolifice, iar dovleceii cresc foarte repede.

Dovleceii zucchini se cultiva intr-un pamant usor drenabil, fertil, imbogatit cu compost. Semintele se seamana direct afara, la 1-2 saptamani dupa ultimul inghet, la distanta de 40-60cm; daca nu beneficiezi de mult spatiu in gradina, zucchini creste foarte bine si pe araci. Semintele se uda din abundenta la inceput, iar o data ce planta a iesit se uda numai la radacina, pentru ca sa nu se ude frunzele.

Se fertilizeaza la doua saptamani dupa ce au aparut rasadurile si apoi dupa inca 3 saptamani sau cand apar primele flori.

Zucchini poate fi atacat de mucegaiul cenusiu, precum si de alti daunatori. Dovleceii de vara se recolteaza cand sunt mici (10-15cm lungime), pentru ca atunci au cel mai bun gust, insa pot fi mancari si cand sunt mai mari. Se pastreaza in frigider pentru o saptamana.


Autor | Dragos Serban


Comentarii
Comentarii 0 comentarii