Cautare
Abonare Newsletter Gratuit
Aboneaza-te gratuit si primeste noutati pe email.
Ultimele comentarii
PETRICA D spune: Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urge
25-Mai-2015 14:01:23
Raspunde la intrebare
ines pepenaru spune: Am un bambus care s-a facut urias, sunt tuplini care stau deja indoite, trebuie atarnate de ceva. Tulpinile lungi au cam 1,5 m, cele mai scurte, iar o parte au aprox, 0.75 m. Il mai pot tunde? Cat, cu
05-Mai-2015 20:22:57
Raspunde la intrebare
Mincon Romania spune: Mincon Romania executa lucrari de hidroizolatii si termohidroizolatii cu membrane bituminoase de tip APP sau SBS. Hidroizolatii terase circulabile, necirculabile, terase tip gradina, hidroizolatii m
26-Apr-2015 09:31:12
Raspunde la intrebare

Dovlecelul zucchini - cultivare si ingrijire

Dovlecelul zucchini - cultivare si ingrijire


Zucchini, un dovlecel de vara cunoscut si cu numele de dovlecelul italian, este foarte apreciat in bucatarie, unde se folosest ein prepararea unor salate sau mancaruri gustoase. Cultivarea sa nu este dificila, semintele sunt deosebit de rezistente si prolifice, iar dovleceii cresc foarte repede.

Dovleceii zucchini se cultiva intr-un pamant usor drenabil, fertil, imbogatit cu compost. Semintele se seamana direct afara, la 1-2 saptamani dupa ultimul inghet, la distanta de 40-60cm; daca nu beneficiezi de mult spatiu in gradina, zucchini creste foarte bine si pe araci. Semintele se uda din abundenta la inceput, iar o data ce planta a iesit se uda numai la radacina, pentru ca sa nu se ude frunzele.

Se fertilizeaza la doua saptamani dupa ce au aparut rasadurile si apoi dupa inca 3 saptamani sau cand apar primele flori.

Zucchini poate fi atacat de mucegaiul cenusiu, precum si de alti daunatori. Dovleceii de vara se recolteaza cand sunt mici (10-15cm lungime), pentru ca atunci au cel mai bun gust, insa pot fi mancari si cand sunt mai mari. Se pastreaza in frigider pentru o saptamana.


Autor | Dragos Serban


Comentarii
Comentarii 0 comentarii