Cautare
Abonare Newsletter Gratuit
Aboneaza-te gratuit si primeste noutati pe email.
Ultimele comentarii
alina spune: Larisa, se toarna apa calduta. Apa din pahar se schimba zilnic, dupa acelasi procedeu initial (se toarna apa fiarta si racita la 30 de grade). În doua-trei saptamâni apar primele semne de incoltire.
05-Mar-2015 22:53:44
Raspunde la intrebare
larisa spune: Se mentiona ca se schimba apa in fiecare zi. Apa care o punem din nou trebuie sa fie calduta sau este rece? Multumesc pt raspus
27-Feb-2015 05:15:02
Raspunde la intrebare
Dragomir Mihai spune: pentru mai multe detalii:....www.mranita.ro
19-Feb-2015 14:11:59
Raspunde la intrebare

Cultivarea agrisului

Cultivarea agrisului


Agrisul (Ribes uva-crispa) este un arbust fructifer, cultivat mai ales in zona de deal. Tufa inradacineaza puternic, radacinile sale ajungand chiar la un metru adancime, asigurandu-i astfel necesarul de apa chiar si in perioadele secetoase.

Agrisul rodeste dupa trei ani de la plantare, dar productiile maxime se obtin dupa 5-6 ani, mentinandu-se constante o perioada de 6-7 ani, dupa care tufa imbratraneste, productiile scad si planta trebuie reintinerita prin taieri. Agrisul este sesnibil la excesul de apa din sol si nu suporta baltirile.

Cea mai facila metoda de inmultire este butasirea. Butasii se obtin din ramuri verzi sau lignificate, sectionand fragmente de 15-20 cm care se pun toamna la inradacinat. Butasii inradacinati se planteaza in locul definitiv in primavara urmatoare, cat mai timpuriu. O alta metoda vegetativa de inmultire raspandita printre cultivatori este marcotajul.

O plantatie de agris poate fi infiintata respectand urmatoarea schema de plantare: pe randuri distantate 1,5 m, lasand 0,7 intre plante pe acelasi rand.


Autor | Dragos Serban


Comentarii
Comentarii 0 comentarii