Cautare
Abonare Newsletter Gratuit
Aboneaza-te gratuit si primeste noutati pe email.
Ultimele comentarii
cornelia bud spune: buna ziua, as dorii sa aflu daca se poate cum as putea face tinctura de rozmarin acasa . multumesc anticipat
25-Nov-2016 10:07:44
Raspunde la intrebare
dede spune: Nu merg toate, cimbru nu merge. Fructe afin nu, fermenteaza, coada soricelului, nu, fructe de ienupar , nu,musetel nu in faza acuta, verificate pe mine care fac cel putin 6 enterocolite pe an.
13-Nov-2016 13:42:41
Raspunde la intrebare
alupoaei spune: buna ziua Am un ficus benjamina de aproape 2m si mai nou ii cade grozav frunzele .Mentionez ca are cam aceeasi temperatura il ud cam de 2 ori pe saptamana si o data pe luna le pun ingrasamant vitaflo
09-Oct-2016 16:40:14
Raspunde la intrebare

Sovarv, leacul natural pentru tuse

Sovarv, leacul natural pentru tuse


Alaturi de siropul din muguri de brad si ceaiul de patlagina, ceaiul de sovarv este un leac mai putin cunoscut al tusii convulsive, al bronsitei si astmului bronsic.

Ceaiul de sovarv actioneaza ca relaxant si antispastic asupra sistemului nervos central, mai ales asupra centrilor respiratiei. Sovarvul produce bronho-dilatatie, favorizeaza expectoratia si fluidifica secretiile bronhice.

De asemenea, are actiune antiseptica, astringenta si carminativa.

Pentru afectiuni precum tusea convulsiva, traheite si bronsite, tratamentul consta in trei ceaiuri pe zi obtinute astfel: La o cana (200ml) apa clocotita se adauga o lingurita de planta maruntita si se lasa la infuzat 15 minute. Sovarvul se poate amesteca cu frunze de podbal si radacina de nalba mare, pentru fluidificarea secretiilor bronhice.

Cum si cand se recolteaza sovarvul pentru ceai

Sovarvul creste in zonele de deal si campie, la marginea padurilor si ruderal. Se recolteaza partile aeriene ale inflorite inflorite, vara, in lunile iulie si august.

Alte afectiuni tratate cu ceai de sovarv

Alaturi de bolile respiratorii, ceaiul de sovarv este leac si pentru durerile de stomac, durerile de dinti si gingii. Produce pofta de mancare.


Autor | Dragos Serban


Comentarii
Comentarii 0 comentarii