Cautare
Abonare Newsletter Gratuit
Aboneaza-te gratuit si primeste noutati pe email.
Ultimele comentarii
Dan Anamaria spune: Frumoasa pagina despre flori =)
14-Dec-2014 16:19:17
Raspunde la intrebare
ADU spune: Va rog sa-mi spuneti cum sa fac cu un pui de piersic primit acum o saptamana care il am pe balcon sa pun apa la radacina sa-l pun intrun vas cu pamant pana la primavara si apoi sa-l plantez si sa-l ti
06-Dec-2014 20:18:26
Raspunde la intrebare
Neata Laura spune: Buna ziua, m-ar interesa sa stiu ce pret au panourile japoneze.
25-Nov-2014 17:21:14
Raspunde la intrebare

Sugestii de pregatire a unui platou rece

Sugestii de pregatire a unui platou rece


Platourile cu gustari trebuie sa aiba aspect atragator si sa se prepare intr-un timp foarte scurt.
Cele mai indicate platouri pentru aranjarea gustarilor sunt cele metalice sau farfuriile plate si intinse. Pentru gustarile variate se mai folosesc si platourile speciale cu mai multe despartituri, in fiecare punandu-se o a numita gustare. Garnitura platourilor cu gustari poate fi foarte variata si depinde in primul rand de priceperea si gustul gospodinei, in cele ce urmeaza se dau numai cateva sugestii. La mijlocul platoului se pune o gramajoara de masline sau o conopida mica fiarta, stropita cu ulei de masline si lamaie si presarata cu patrunjel verde (oliviera, jumatatile de lamaie, sarea, piperul, mustarul vor fi pe masa, pentru ca fiecare persoana sa-si adauge daca doreste). Imprejurul conopidei sau maslinelor se formeaza o rozeta din felii de mezel egal si subtire taiate, petrecute unele peste altele, depasirea fiind mai mica sau mai mare, in functie de numarul feliilor. La cele patru colturi ale platoului sau, daca platoul este rotund, in trei sau patru locuri, la distanta egala intre ele, cat mai aproape de marginea farfuriei, se vor aseza felii de salam in forma de evantai. Pe frunze mici de salata, care vor constitui totodata si un izolator, asezate deasupra rozetei intre spatiile dintre evantaie, la oarecare interval, se va pune cate o sardea (nu-i obligatoriu, se poate folosi si alt tip de peste). Peste fiecare sardea se va pune cate o felie de lamaie. Intre spatiile dintre sardele se vor aseza oua umplute reci sau felii de oua tari taiate cat mai egal. Intre spatiile dintre evantaiele de salam se vor pune felii subtiri, frumos asezate, de friptura rece. Micile goluri ramase libere vor fi completate cu felii de rosii, castraveciori foarte mici murati si taiati felioare subtiri in lung si stelute. Se prepara o maioneza picanta dintr-un ou. Se taie in bucati mici jumatate kg cartofi fierti in coaja si curatati. Se amesteca maioneza cu cartofii si se asaza in mijlocul unei farfurii. De jur imprejur, pe marginea farfuriei, la distante ceva mai mari, se pune cate o felie de rosie deasupra careia se asaza o felie de ou tare, pe care s-a presarat putin patrunjel tocat. Intre feliile de rosii se pun felii de sunca facute cornet cu cate o bucatica de castravete murat inauntru sau felii de salam. In jurul unei salate de mazare sau de telina cu maioneza se asaza cosulete mici de parizer, umplute cu o tocatura preparata din bucatele de carne fiarta, felii mici de rosii, ou tare si castravete tocate marunt, sare, piper, putin ulei de masline si cateva picaturi de lamaie.

Autor | Silviu Gaiu


Comentarii
Comentarii 0 comentarii