Cautare
Abonare Newsletter Gratuit
Aboneaza-te gratuit si primeste noutati pe email.
Ultimele comentarii
Niculina Baciu spune: In cat timp incolteste?multumesc
27-Apr-2016 17:15:14
Raspunde la intrebare
stefan spune: Buna ziua. Am plantat bulbi de tuberoze in data de 9 aprilie. Pamantul in momentul plantarii era ravan si nu am udat dupa plantare.Dupa plantare am acoperit la nivelul solului cu folie de politilena
25-Apr-2016 10:05:06
Raspunde la intrebare
Alina Lixandru spune: Buna seara, imi puteti spune va rog daca are importanta cum este udata cultura de broccoli? As vrea sa stiu daca trebuie udata numai la radacina sau se poate uda si de sus cu stropitori (aspersoare).
17-Apr-2016 21:16:40
Raspunde la intrebare

Retete fenicul: Cum se prepara feniculul

Retete fenicul: Cum se prepara feniculul


Feniculul este o leguma deosebit de sanatoasa, desi destul de putin folosita in bucataria noastra. Are proprietati antiseptice, diuretice, antiinflamatorii, sedative si analgezice. Ajuta in problemele de balonare si digestive, la eliminarea toxinelor si calmeaza tusea. Se poate consuma crud sau gatit.

In magazin, cauta bulbi mici, de culoare verde deschis, care nu au pete si sunt tari la atingere – toate aceste semne arata ca sunt proaspeti.

Atat bulbul cat si tulpina unui fenicul pot fi folosite ca ingredinte in diferite preparate.

Se taie partea dinspre radacina si frunzele si, ca la varza, se indeparteaza foile exterioare care formeaza bulbul de fenicul. Se fierbe in apa sarata pentru 15 minute sau pana cand devine fraged. Este un excelent ingredient pentru supe.

Feniculul se mai poate consuma si crud, in combinatie cu frunze de salata sau stropit cu zeama de lamaie.


Autor | Dragos Serban


Comentarii
Comentarii 0 comentarii