Cautare
Abonare Newsletter Gratuit
Aboneaza-te gratuit si primeste noutati pe email.
Ultimele comentarii
Florian spune: Dupa indepartarea mucegaiului trebuie eliminata umiditatea in exces, prin aerisirea corespunzatoare de cel putin doua ori pe zi, evitarea uscarii rufelor in spatii inchise, etc si aplicarea unei vops
18-Iul-2016 11:21:42
Raspunde la intrebare
Gabriel spune: Si-ati trantit o poze din State, fara nici o legatura cu articolul... Mare-i lenea...
13-Iul-2016 13:06:30
Raspunde la intrebare
Bishop spune: Buna, Sunt Episcopul T.D Jakes, un creditor împrumut privat, care ofer? împrumuturi oportunitate de via?? timp. Ai nevoie de un împrumut de urgen?? pentru a pl?ti datoriile sau ai nevoie de un îm
21-Iun-2016 10:50:10
Raspunde la intrebare

Retete fenicul: Cum se prepara feniculul

Retete fenicul: Cum se prepara feniculul


Feniculul este o leguma deosebit de sanatoasa, desi destul de putin folosita in bucataria noastra. Are proprietati antiseptice, diuretice, antiinflamatorii, sedative si analgezice. Ajuta in problemele de balonare si digestive, la eliminarea toxinelor si calmeaza tusea. Se poate consuma crud sau gatit.

In magazin, cauta bulbi mici, de culoare verde deschis, care nu au pete si sunt tari la atingere – toate aceste semne arata ca sunt proaspeti.

Atat bulbul cat si tulpina unui fenicul pot fi folosite ca ingredinte in diferite preparate.

Se taie partea dinspre radacina si frunzele si, ca la varza, se indeparteaza foile exterioare care formeaza bulbul de fenicul. Se fierbe in apa sarata pentru 15 minute sau pana cand devine fraged. Este un excelent ingredient pentru supe.

Feniculul se mai poate consuma si crud, in combinatie cu frunze de salata sau stropit cu zeama de lamaie.


Autor | Dragos Serban


Comentarii
Comentarii 0 comentarii