Cautare
Abonare Newsletter Gratuit
Aboneaza-te gratuit si primeste noutati pe email.
Ultimele comentarii
alina spune: Radacina de ghimbir se gaseste foarte usor in comert, la orice supermarket.
23-Mar-2015 21:20:43
Raspunde la intrebare
drujescu spune: de unde cumpar radacina de ghimbir sa o cultiv?va multumesc!
19-Mar-2015 10:50:23
Raspunde la intrebare
alina spune: Larisa, se toarna apa calduta. Apa din pahar se schimba zilnic, dupa acelasi procedeu initial (se toarna apa fiarta si racita la 30 de grade). În doua-trei saptamâni apar primele semne de incoltire.
05-Mar-2015 22:53:44
Raspunde la intrebare

Retete fenicul: Cum se prepara feniculul

Retete fenicul: Cum se prepara feniculul


Feniculul este o leguma deosebit de sanatoasa, desi destul de putin folosita in bucataria noastra. Are proprietati antiseptice, diuretice, antiinflamatorii, sedative si analgezice. Ajuta in problemele de balonare si digestive, la eliminarea toxinelor si calmeaza tusea. Se poate consuma crud sau gatit.

In magazin, cauta bulbi mici, de culoare verde deschis, care nu au pete si sunt tari la atingere – toate aceste semne arata ca sunt proaspeti.

Atat bulbul cat si tulpina unui fenicul pot fi folosite ca ingredinte in diferite preparate.

Se taie partea dinspre radacina si frunzele si, ca la varza, se indeparteaza foile exterioare care formeaza bulbul de fenicul. Se fierbe in apa sarata pentru 15 minute sau pana cand devine fraged. Este un excelent ingredient pentru supe.

Feniculul se mai poate consuma si crud, in combinatie cu frunze de salata sau stropit cu zeama de lamaie.


Autor | Dragos Serban


Comentarii
Comentarii 0 comentarii