Cautare
Abonare Newsletter Gratuit
Aboneaza-te gratuit si primeste noutati pe email.
Ultimele comentarii
Narcisa Camburu spune: Buna ziua am avut un arbust Murraya pe care , din pacate , l-am pierdut . Va rog mult , ma poate ajuta cineva cu o plantuta ? multumesc din suflet
25-Apr-2017 10:21:36
Raspunde la intrebare
Mariana Toma spune: Va pot oferi eu o plantuta in luna iulie, dupa ce imi prezint proiectul de licenta, evident la Murraya. tel. 0726.916.585.
23-Apr-2017 22:24:30
Raspunde la intrebare
Muntean Inga spune: Bun? ziua, am o problem?, Kalanchoea mea a început s? creasc? mult în sus, practic cre?te doar în crengi, ?i multe cresc pe orizontal?, are o form? foarte stranie, crengile sunt lungi ?i în direc?
13-Apr-2017 13:33:57
Raspunde la intrebare

Retete fenicul: Cum se prepara feniculul

Retete fenicul: Cum se prepara feniculul


Feniculul este o leguma deosebit de sanatoasa, desi destul de putin folosita in bucataria noastra. Are proprietati antiseptice, diuretice, antiinflamatorii, sedative si analgezice. Ajuta in problemele de balonare si digestive, la eliminarea toxinelor si calmeaza tusea. Se poate consuma crud sau gatit.

In magazin, cauta bulbi mici, de culoare verde deschis, care nu au pete si sunt tari la atingere – toate aceste semne arata ca sunt proaspeti.

Atat bulbul cat si tulpina unui fenicul pot fi folosite ca ingredinte in diferite preparate.

Se taie partea dinspre radacina si frunzele si, ca la varza, se indeparteaza foile exterioare care formeaza bulbul de fenicul. Se fierbe in apa sarata pentru 15 minute sau pana cand devine fraged. Este un excelent ingredient pentru supe.

Feniculul se mai poate consuma si crud, in combinatie cu frunze de salata sau stropit cu zeama de lamaie.


Autor | Dragos Serban


Comentarii
Comentarii 0 comentarii