Cautare
Abonare Newsletter Gratuit
Aboneaza-te gratuit si primeste noutati pe email.
Ultimele comentarii
Dobrota Carmen spune: Buna ziua, Asi dori penntru a pune pe casa, numarul civic nr 4, realizat pe o placuta ceramica albastra cu numarl alb. Multumesc.
21-Iul-2014 11:46:25
Raspunde la intrebare
carmenc spune: Pentru frumosii copacei din imagine si pentru multi altii gasesti ghivece potrivite si frumoase aici Ghivece
21-Iul-2014 09:28:45
Raspunde la intrebare
voicu claudia spune: As fi interesata pt infiintarea unei plantatii cu flori-confeti.pe ce suprafata ar fi rentabil sa incep?multumesc
14-Iul-2014 19:38:12
Raspunde la intrebare
Agroproiecte europene
Catalog agricol

Retete fenicul: Cum se prepara feniculul

Retete fenicul: Cum se prepara feniculul


Feniculul este o leguma deosebit de sanatoasa, desi destul de putin folosita in bucataria noastra. Are proprietati antiseptice, diuretice, antiinflamatorii, sedative si analgezice. Ajuta in problemele de balonare si digestive, la eliminarea toxinelor si calmeaza tusea. Se poate consuma crud sau gatit.

In magazin, cauta bulbi mici, de culoare verde deschis, care nu au pete si sunt tari la atingere – toate aceste semne arata ca sunt proaspeti.

Atat bulbul cat si tulpina unui fenicul pot fi folosite ca ingredinte in diferite preparate.

Se taie partea dinspre radacina si frunzele si, ca la varza, se indeparteaza foile exterioare care formeaza bulbul de fenicul. Se fierbe in apa sarata pentru 15 minute sau pana cand devine fraged. Este un excelent ingredient pentru supe.

Feniculul se mai poate consuma si crud, in combinatie cu frunze de salata sau stropit cu zeama de lamaie.


Autor | Dragos Serban


Comentarii
Comentarii 0 comentarii