Cautare
Abonare Newsletter Gratuit
Aboneaza-te gratuit si primeste noutati pe email.
Ultimele comentarii
Grigore spune: Ce culturi de legume se pot infiinta in luna septembrie?
27-Aug-2014 14:01:25
Raspunde la intrebare
olga spune: Buna ziua, Am plantat in primavera seminte de sparanghel, acum au crescut mari si sunt dese, sunt delicate, subtiri,nu au tulpina groasa. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac cu ele; trebuie sa le rare
11-Aug-2014 16:21:07
Raspunde la intrebare
Dobrota Carmen spune: Buna ziua, Asi dori penntru a pune pe casa, numarul civic nr 4, realizat pe o placuta ceramica albastra cu numarl alb. Multumesc.
21-Iul-2014 11:46:25
Raspunde la intrebare

Cum si cand se planteaza bulbii de gladiole

Cum si cand se planteaza bulbii de gladiole


Gladiolele sunt flori elegante si gratioase, sensibile si care au nevoie de cateva lucrari de ingrijire pentru a creste si inflori la maxim.

Bulbii de gladiole se scot din pamant toamna tarziu, intr-o perioada in care pamantul nu este foarte umed, deci inainte de sosireea ploilor. Odata scosi, bulbii se pun la pastrat in pungi de hartie, in incaperi intunecate, racoroase si uscate.

Bulbii de gladiole se planteaza in gradina primavara, din martie si pana in iunie; luna ideala este mai. Inainte de a-i planta, asigura-te ca sunt sanatosi si nu au pete negre, ca nu sunt putreziti sau moi.

Alege un loc in gradina in care pamantul sa fie usor drenabil, afanat si unde sa aiba semi-umbra sau soare direct dimineata. Sapa gropi mici de 10 cm sau un sant lung si amplaseaza cate un bulb in fiecare groapa sau la distanta de 20-30 cm, in sant. Se acopera cu pamant si se uda la cateva zile, in functie de cat de umed este pamantul.

Cand gladiolele cresc, e posibil sa aiba nevoie de araci pentru sustinere, mai ales daca sunt plantati intr-o zona in care sunt curenti de aer.


Autor | Dragos Serban


Comentarii
Comentarii 1 comentarii

blaj aurelia iuliana 2014-02-03 20:12:58

am inteles ca inainte sa plantezi gladiolele, bulbii se scufunde cateva minute in solutie de captan! nu o gasesc niciunde! va rog sa imi spuneti daca se poate inlocui cu alta solutie, de preferat facuta acasa! imi place sa tratez plantele cu solutii facute de mine acasa! va multumesc mult!